Bezoek aan Ethiopië

Een aantal keer per jaar bezoeken wij Addis Abeba. Soms doen Anita of ik dat alleen, maar we gaan ook regelmatig met ons hele gezin. Dat doen we omdat we graag een oogje in het zeil willen houden binnen onze projecten. Maar zeker ook omdat we de kinderen in ons hart hebben gesloten en graag bij ze willen zijn. Gezellig met z’n allen in één huis en genieten van de dagelijkse dingen. 

Van 13 tot en met 21 oktober heb ik (John) ook weer een bezoek gebracht aan de kinderen. Samen met hen hebben we een heerlijke week gehad. Bijna elke avond valt in Addis de stroom uit. In het donker speelden we dan verstoppertje en we lieten elkaar schrikken. Wat een lol!

 Als we daar zijn brengen we de kinderen ook altijd naar school. Dat vinden wij, maar vooral ook de kinderen erg leuk! Vooral in een land als Ethiopië is goede scholing erg belangrijk. Een mogelijkheid die helaas niet is weggelegd voor alle kinderen daar. Onze kinderen gaan naar de Deliverance School. Een school die we zorgvuldig uitgekozen hebben, omdat hier goed onderwijs wordt aangeboden. Een erg belangrijke basis voor een toekomst in Ethiopië. We zien bij ieder bezoek dat ze weer stappen hebben gemaakt in hun ontwikkeling.

De schooldagen zijn wel druk. En veel langer dan we in Nederland gewend zijn. Als ze ’s avonds thuiskomen wordt er eerst gegeten en daarna moet er nog huiswerk gemaakt worden. Sosina controleert dit en tekent het ouderboek af.

 In het weekend is er gelukkig tijd voor ontspanning! Ze helpen allemaal mee in de huishouding, maar er wordt ook genoeg tijd vrij gemaakt om te spelen. Ze hebben het allemaal naar hun zin, zijn blij met de plek waar ze nu wonen en met hun broertje en zusjes. Daar doen we het allemaal voor!

 Tijdens mijn bezoek aan Addis ben ik ook naar de Lafto School geweest. Op deze school heeft Stichting Kebebush een voedselprogramma opgezet. Het project verloopt naar volle tevredenheid. Hanna is degene die in Ethiopië het project coördineert. We hebben enorm veel bewondering voor de manier waarop zit dit opgepakt heeft. Ook zijn we heel erg blij met alle vrouwen die iedere ochtend voor dag en dauw de maaltijden voor de kinderen bereiden.

 Vanwege de grote armoede is er een groot gebrek aan goede kleding. In Nederland hadden we kinderkleding ingezameld voor de kinderen op de Lafto School. Voor het verdelen heeft Hanna alle kinderen bij elkaar geroepen. De kinderen wachten dan keurig op de bankjes af, of er ook iets voor hen bij zit. Natuurlijk krijgt iedereen ‘nieuwe’ kleding. Ze zijn er zo blij mee!

 Het voedselproject zouden we zo graag uit willen breiden. We zien dat het keihard nodig is. Dat er nog steeds heel veel kinderen op school komen zonder dat ze eten hebben gehad. We zijn dan ook dringend op zoek naar donateurs die ons hierbij willen ondersteunen. Voor een bedrag van € 17,- kunt u een kind een maand lang voorzien van een ontbijt en een lunch.

 

Comments are closed.