Laatste nieuws Kebebush

Laatste nieuws Kebebush

Zoals u hebt kunnen lezen in de laatste nieuwsbrief heeft er het laatste jaar het een en ander plaats gevonden in Ethiopië. Vorig jaar hebben we de samenwerking beëindigd met onze medewerkster ter plaatste. Op dat moment woonde er  nog 4 kinderen in de woning. In eerste instantie zijn de kinderen opgevangen door Hana Amare, die voor ons het Lafto project leid. Wij zijn Hana zeer dankbaar hiervoor. 

Genzab woont inmiddels op haar zelf in Debrezeit, we steunen haar nog steeds en ze volgt nog het onderwijs op de primary school. Wij zullen haar blijven stimuleren om in elk geval grade 12 af te ronden, wat zeer belangrijk is voor haar verdere ontwikkeling.

Kalkidan heeft in samenspraak met ons en Hana besloten om bij Hana te blijven wonen zolang ze nog onderwijs volgt. Kalkidan zit nu in grade 11 en wil na grade 12 graag verder studeren.

Van de andere kinderen, de broertjes Biruk en Kidish en Zenawit, zijn we in contact gekomen met de biologische moeders. In samenspraak met hen en de kinderen is besloten om de kinderen te herenigen met hun familie. Biruk en Kidush wonen nu in Harar met hun moeder. 

Zeniwit woont bij haar moeder in Dire dawa. 

We volgen de kinderen nog nauwlettend en we zijn heel blij om te kunnen vermelden dat het gelukt is om voor kinderen een nieuwe school te vinden waar Kebebush een bijdrage aan levert. Ook zijn we met de moeders in gesprek en aan het onderzoeken hoe zij zelfredzaam kunnen worden in de toekomst. 

Ter plaatse zijn we de samenwerking aangegaan met een toezichthouder Henok, Hij houdt toezicht op voortgang en onderhoud contacten met de scholen van de kinderen.

We zijn onze sponsor 2helpchildren zeer dankbaar, dankzij 2helpchilderen kunnen de kinderen hun verdere studie vervolgen.

 

 

Comments are closed.