Lafto School

Voedselproject

In Ethiopië is het triest genoeg nog altijd niet vanzelfsprekend dat kinderen met een gevulde maag naar school gaan en vaak krijgen ze ook tijdens de lange schooldagen geen eten.

Stichting Kebebush zorgt ervoor dat 18 kinderen van de Lafto Primery School in Addis Abeba elke dag een maaltijd krijgen op school, die zal bestaan uit ‘s morgens een stukje brood en ‘s middags injera, het traditionele gerecht van Ethiopië. Naast deze dagelijkse maaltijd zullen we de kinderen ook voorzien van alle schoolspullen en schooluniformen, die ze nodig hebben om de lessen te kunnen volgen. Anita en John brengen  2 maal per jaar een bezoek aan de Lafto school, ze brengen dan de ingezamelde kleding vanuit Nederland mee om uit te delen aan de kinderen.

Stichting Kebebush heeft 2 maal een donatie van de wielervereniging de Bollenstreek mogen ontvangen. Hiervan is op het terrein van de Lafto school een eetruimte en keuken gerealiseerd inclusief kooktoestellen. De inrichting, tafels en bankjes zijn gedoneerd door Tessa Olde Riekerink met haar 52druppels challenge. Vanuit deze keuken krijgen 200 kinderen dagelijks een maaltijd.

Het ondersteunen van deze kinderen doen we in samenwerking met vrijwilligers van de Lafto school. Hanna, een bevlogen vrouw zet zich onvoorwaardelijk in voor deze kinderen. Zij leidt het voedsel project. Tsion Siberu (een vriendin van Sosina), ziet er samen met Sosina blijvend op toe dat de dingen op een goede manier verlopen.

We hopen dat we, als de financiële middelen het toelaten, in de toekomst nog meer kinderen kunnen voorzien van deze belangrijke maaltijden.